bibliotheek@londerzeel.be      
www.londerzeel.be

zaterdag

Tentoonstelling Expo 58 op Flickr


Vorig jaar vierden we in de bib uitgebreid de 50ste verjaardag van Expo 58. Tientallen Londerzelenaars haalden hun herinneringen aan de wereldtentoonstelling van zolder en stelden deze tentoon in de bib. Alle foto's van toen werden zorgvuldig ingescand en van een woordje uitleg voorzien.

De volledige tentoonstelling kan je vanaf nu ook bekijken op Flickr:
Londerzeel bezoekt Expo 58
Herbeleef Expo 58 door de ogen van de Londerzelenaars, die massaal afzakten naar de wereldtentoonstelling.
Marcella Van Hout uit Londerzeel: Fairhostess op Expo 58
Een schat aan foto’s die ons het leven tonen van een Fairhostess op Expo 58.
A belle for Belgium: koningin voor één week
Dolores Verhegghe uit Detroit wordt als een sprookjesprinses naar Expo 58 gevlogen ter vertegenwoordiging van de talrijke Belgen in de Amerikaanse autostad. Fairhostess Marcella Van Hout uit Londerzeel vergezelt de jongedame gedurende haar verblijf in ons land.
Expo 58: sloop en survivors
Kort na de wereldtentoonstelling werden bijna alle paviljoenen met de grond gelijk gemaakt. Ontdek wat elders een tweede leven kreeg en wat onheroepelijk verloren is gegaan.
Erfgoeddag 2008: 'wordt verwacht'
De feestelijke opening van onze Expo 58 tentoonstelling op zondag 13 april 2008 was een overweldigend succes. Vier- tot vijfhonderd tevreden bezoekers, waaronder 3 fairhostessen, genoten van een schitterende namiddag boordevol muziek, tentoonstellingen en activiteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aankoopsuggesties, vragen of opmerkingen

Om er zeker van te zijn dat we jouw favoriete boek, dvd of cd niet vergeten aan te kopen, kan je hieronder een aankoopsuggestie doen. Via dit formulier kan je ons ook je vragen of opmerkingen bezorgen.